wtorek, 2 października 2012

Torcik hiszpański

Dziś proponuję sposób na niespodziewanych gości. Otóż zawsze warto mieć w zapasie choć trochę bez a już super by było gdyby to były spody bezowe. Zawsze można z nich coś na szybko skombinować. Dziś moja propozycja jest właśnie ze spodami bezowymi i super pyszną śmietaną kremówką.

Super szybki torcik hiszpański

- 3 spody bezowe
- 0,5 litra śmietany kremówki
- zagęszczacz do śmietany
- owoce
- 3 łyżki cukru pudru.


Ubijamy schłodzoną kremówkę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i zagęszczacze( są po to aby śmietana ładnie się trzymała i można z niej było formować dekoracje). Na jeden spód nakładamy śmietanę, owoce i przykrywamy drugim spodem. Czynność powtarzamy i przykrywamy trzecim spodem. Na wierzchu i bokach nakładamy śmietanę. Całość dekorujemy owocami. Proste prawda?:)




Ciasto jest niesamowicie słodkie i starcza malutki kawałeczek, żeby nasycić swój głód słodyczy. Poza tym jest to jedno ze zdrowszych deserów bo brak w nich mącznych węglowodanów. Super jeśli robimy sami spody ale to wtedy nie jest super szybko torcik tylko zwykły:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz