piątek, 15 marca 2013

Pochrzaniona sałatka kukurydziano-jajeczna

Przepis na tę sałatkę przyszedł w momencie jak zabierałam się do zrobienia zwykłej sałatki jarzynowej :) Ta jest o wiele lepsza i smaczniejsza :)

Pochrzaniona sałatka  kukurydziano-jajeczna

- 2 puszki kukurydzy
- 1 mała puszka groszku
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 2 płaty papryki konserwowej
- 5 jajek
- 1 jabłko
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka cukru
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Seler naciowy myjemy, obieramy ze skórki i również kroimy w małą kosteczkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zawartość wszystkich puszek, osączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Łączymy z jajkiem , jabłkiem i selerem. Dodajemy musztardę, chrzan, cukier majonez- doprawiamy do smaku solą i pieprzem :)

4 komentarze: