czwartek, 4 kwietnia 2013

Batoniki owsiane

Czasem lubię zjeść coś slodkiego jak każdy chyba, lub prawie każdy. Potem jednak mam wyrzuty sumienia , że znów dużo kalorii, że nie zdrowe- znacie to? Przechytrzyłam więc samą siebie i wymyśliłam takie batoniki:)

Batoniki owsiane

- 1 puszka masy krówkowej
- 300g płatków owsianych - nie błyskawicznych
- 100 g pestek słonecznika
- 100g żurawiny lub rodzynek lub tego i tego
- 100g płatek kukurydzianych

Wykonanie jest bardzo proste, gdyż jedyne co musicie zrobić , to wszystko ze sobą wymieszać. Przełożyć na małą blachę wyłożoną folią aluminiową i wysmarowaną oliwą, wyrównać powierzchnię i piec w piekarniku rozgrzanym do 130C około godziny. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy jeszcze z pół godzinki w piekarniku bez otwierania drzwiczek a potem kroimy w małe kawałeczki i zostawiamy do wystudzenia.

1 komentarz:

  1. kocham takie przepisy, Puszka masy krowkowej (prawie sam cukier) i |niskokalorczne" ciastka gotowe................

    OdpowiedzUsuń