piątek, 5 kwietnia 2013

Kotlety z rekina w kukurydzianej panierce

Mieszkając w małym miasteczku czasem można zasmakować wielkiego świata zjadając kawałeczek rekina na obiad :) Wystarczy udać się do pobliskiej Biedronki i tam w lodówce znajdziecie mrożone kawałki. Ja kupiłam 3 kawałeczki po 100g. Spróbujcie bo warto :)

Kotlety z rekina w kukurydzianej panierce

- 3 100g kawałeczki z rekina
- 100 g mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- 100 g bułki tartej lub płatków kukurydzianych
- sól, pieprz do smaku

Kotlety myjemy, osuszamy i panierujemy najpierw w mące potem w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem a potem w bułce vel rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. Rekin na obiad to jest coś :))) pewnie panierka jest pyszna i chrupka :)))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń