niedziela, 14 kwietnia 2013

Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach

Dzień dobry :) Witam Was serdecznie w niedzielę i zapraszam na pyszny obiadek. Roladki schabowe z dodatkiem sera i fasolki szparagowej panierowane w słonych paluszkach i maślance. Super smakują - są o wiele lepsze niż z bułką tartą :)


Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach

- 4 kotlety schabowe
- 4 plastry żółtego sera
- 10 g fasolki szparagowej- ugotowanej
- maślanka naturalna
- 50g słonych paluszków
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony . Na każdy kawałek nakładamy plasterek sera i troszkę ugotowanej wcześniej fasolki. Zawijamy każdy kotlet w roladkę - można sobie pomóc wykałaczkami, maczamy w maślance a potem w rozbitych tłuczkiem do ziemniaków paluszkach. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor:)

8 komentarzy:

  1. Panierka ciekawa,ale ten farsz jeszcze lepszy.Ten ser tak wypływa mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahaa tu masz jeszcze lepsze zdjęcie :) Buźka :*

      Usuń
  2. Dzien dobry ;)
    Dziękuję za zaproszenie i poczęstunek :) było smacznie:)
    Wiosennie, słonecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawe przepisy tu u ciebie widzę. pozdrawiam serdecznie-;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie i zapraszam do wypróbowania :) Pozdrawiam pięknie :)

      Usuń
  4. Olcia, wygląda to smakowicie :))) panierkę mam już wyprobowaną, bo gdy byłam w stanach i nie było tradycyjnej bułki tartej, zastąpiłam ją roztrzaskanymi paluszkami :))) pycha!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ci bardzo- jest pyszna :) Pozdrawiam :)

      Usuń