piątek, 24 maja 2013

Makaron z sosem jogurtowym z truskawkami

Ta wersja obiadu to wspomnienie mojego dzieciństwa - troszkę przeze mnie zmienione;)

Makaron z sosem jogurtowym z truskawkami

- 250 g makaronu ( obojętnie jakiego)
- 0,5 kg truskawek
- 500ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- ew. łyżka lub dwie cukru

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki, myjemy i kroimy w plasterki. Zalewamy jogurtem i mieszamy. Jeżeli owoce są słodkie - nie potrzeba cukru a jeśli są kwaskowate dodajemy cukier. Makaron po ugotowaniu , zalewamy już na talerzu sosem. Można też posypać listkami świeżej mięty.

4 komentarze:

  1. pyszny pomysł:) zrobię sobie takie jutro na sniadanie takie:) narobiłaś mi smak:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha i tak ładnie podane, skusiłam się dziś w lidlu na truskawki w promocji, więc jutro też zrobię taki makaron :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się - jest naprawdę smaczny no i co tu dużo mówić - wciąga :D Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń