środa, 8 maja 2013

Mizeria

Wiem , że co dom to mizerię robi się inaczej. Chciałam Wam pokazać moją jej wersję .


Mizeria :

- 3 duże ogórki szklarniowe
- pół pęczka szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- sól, pieprz do smaku

Ogórki myjemy, obieramy i tniemy na cienkie plasterki. Posypujemy je solą i odstawiamy na co najmniej 20 min . W tym czasie wycieknie z nich woda. Szczypior myjemy i drobno siekamy. Kiedy odsączymy ogórki dosypujemy szczypior i dodajemy jogurt. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

6 komentarzy:

  1. Ja nie odciskam soku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie dlatego dałam ten przepis bo co dom, to okazuje się inny sposób na "tę samą" mizerię:) Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  2. moja ulubiona wersja surówki do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja uwielbiam mizerię. U nas sok zostaje :) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. ja zamiast soli cukier,,wole na słodko,,dodaję soku z cytryny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jadłam słodką wersję ale jakoś się do niej nie mogę przekonac - to chyba siła tradycji ;)

      Usuń