środa, 11 września 2013

Caprese inaczej

Nie chciało mi się robic tradycyjnej sałatki caprese więc postanowiłam pójść troszkę na łatwiznę i zrobić ją inaczej. Może ta wersja komuś zasmakuje?

Caprese

- 3 pomidory- średniej wielkości
- 100 g sera mozzarella
- bazylia - świeża

Pomidory myjemy, osuszamy i układamy "ogonkiem" do dołu. Nacinamy w 4 miejscach tworząc większe płatki. Delikatnie odciagamy płatki i wkładamy do środka kawałeczki sera. Podobnie czynimy w środku pomidorka. Na szczyt kwiatka wkładamy listki bazylii. Przed spożyciem skraplamy oliwą z oliwek.



12 komentarzy:

  1. Śliczne!! I ani trochę nie leniwe :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ale dla mnie krojenie wymagałoby większego nakładu pracy niż ta wersja;) Pozdrawiam pięknie :)

      Usuń
  2. O jak ślicznie;) Niewiele trzeba a jak pięknie wygląda;) Lubię tą sałatkę i na pewno podam ją w ten sposób;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam - zawsze to coś innego :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Uwielbiam to połączenie a w tak ślicznym wydaniu muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuję serdecznie - mam nadzieję, że i w takim wydaniu będzie smakowało :) Pozdrawiam pięknie:)

      Usuń
  4. Pieknie wyglądają te kwiaty caprese :)

    OdpowiedzUsuń