czwartek, 19 grudnia 2013

Karkówka pod pierzynką

Pyszna, szybka, miękka i absolutnie nie kłopotliwa potrawa na obiad i nie tylko. Zawsze gdy mam mało czasu tak jak dziś przyrządzam karkóweczkę właśnie w ten sposób.

Karkówka pod pierzynką

- 6 kotletów z karkówki
- 6 plastrów sera żółtego
- 6 łyżeczek majonezu
- przyprawa do karkówki, zioła prowansalskie

Kotlety myjemy osuszamy obsypujemy przyprawą do karkówki. Na każdy kotlet kładziemy łyżeczkę majonezu, rozsmarowujemy , na to plasterek sera i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wszystko wkładamy na godzinkę do piekarnika nagrzanego do 160C ( przy termoobiegu).




8 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie proste przepisy, zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam - zawsze się udaje i zawsze się sprawdza ;) Pozdrawiam:)

      Usuń
  2. Super przepis, a czy mięsko nie ususzy się zbytnio w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie nie - majonez sprawi, że mięso jest delikatne i bardzo soczyste :) Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Będę piekła w takim właśnie wydaniu na Święta karkóweczkę. Myślałam, aby dodać jeszcze podsmażone pieczarki pod warstwę sera.

      Usuń
    3. Można i pieczarki i cebulkę i paprykę- ja robię w różnych kombinacjach i wariacjach - to jest podstawowy przepis :)

      Usuń
  3. Witaj :)
    Pyszne jedzonko, w sam raz dla mnie ;)
    Pozdrawiam mile ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze miło mi panią gościć :) Zapraszam i pozdrawiam :)

      Usuń