środa, 8 stycznia 2014

Kurczak w ziołach, papryce i curry

Pyszne , dietetyczne i soczyste mięsko - mój ulubiony pomysl na obiad. Za każdym razem jak myślę, że już robiłam go na wszelkie możliwe sposoby  - wymyślam kolejny :) Polecam to danie dla wszystkich - nie tylko tych na diecie:)

Kurczak w ziołach i curry ( 4 porcje)

- 4  pojedyncze filety z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
- 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka cząbru

Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem a następnie dokładnie marynujemy w nich umyte i osuszone mięso.  Zostawiamy w chłodnym miejscu na około 2 godziny a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik  góra - dół) i pieczemy około godziny czasu - dwa razy warto podlać je wodą.



2 komentarze:

  1. Tak apetycznie to na tych zdjęciach wygląda, a ja dziś w dniu bezmięsnym(moja środa) aż zgłodniałam jak to tu oglądam Olu. Ale zbyt późna pora na jedzenie. Dobranoc-;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo - i obiecuję, że w piatek będzie dietetycznie :) Pozdrawiam :)

      Usuń