piątek, 21 lutego 2014

Cytrusowy łosoś z koperkiem

Proste, smaczne i szybkie danie. Łosoś z nutką cytrusów. Odnajdziecie tu smak pomarańczy i cytryny. Dodatkowo smak wzbogaca pieprz pomarańczowy z firmy Skworcu. Jest naprawdę świetny - dostałam ostatnio go do przetestowania i to jest strzał w 10. Zapraszam wszystkich miłośników łososia do wypróbowania przepisu:)

Cytrusowy łosoś:

- 350 g łososia
- sok z połowy cytryny
- sok i skórka z małej pomarańczy
- pieprz pomarańczowy ( Skworcu)
- sól
- odrobina masła na wierzch, koperek do posypania

Sok z cytryny i pomarańczy mieszamy razem. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze porcje. Polewamy sokiem z obu cytrusów. Posypujemy solą, pieprzem pomarańczowym i koperkiem. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i skórkę pomarańczową ( ew. cytrynową też). Pieczemy w 180C przez ok.20 min.





1 komentarz: