poniedziałek, 3 lutego 2014

Miodowo-musztardowe żeberka

Uwielbiam musztardę- ten smak i zapach . Często więc jej używam  dziś wystąpiła z żeberkami, miodem i sosem worchester :)  Zapraszam do wypróbowania przepisu :)

Miodowo - musztardowe żeberka

- 1 kg żeberek wieprzowych
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu worchester
- 2 łyżki musztardy ( ulubionej)

Żeberka myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Z pozostałych składników poprzez dokładne ich wymieszanie sporządzamy marynatę, którą dokładnie nacieramy mięso. Na miskę nakładamy folię spożywczą  i wkładamy na kilka godzin do lodówki. ( ja włożyłam na całą noc). Po tym czasie przekładamy na blachę , przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 45 min w temp 180C ( piekarnik góra-dół) a potem zdejmujemy folię i dopiekamy na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz