sobota, 3 maja 2014

Wafle migdałowo -czekoladowe

Jeżeli wybieracie się na grilla, warto wziąć ze sobą jakąś pyszną przekąskę - na przykład wafle. Ten przepis jest moim autorskim od poczatku do końca i powiem Wam, że są super smaczne - delikatne, chrupiące- super.

Wafle migdałowo - czekoladowe

- 230g miękkiego masła
- 20 gram gorzkiej czekolady
- 100g zmielonych migdałów
- 3/4 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 70ml mleka
- 5 g proszku do pieczenia


Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy ok 3 min na złoty kolor i odkładamy na kratkę do wystygnięcia.


4 komentarze:

  1. Ja chyba kratki nie potrzebuję, bo zanim zdążyłyby wystygnąć, zostałyby zjedzone :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No u mnie gdybym nie schowała, też natychmiast by zniknęły ale ...wieczoru nie doczekały ;)Pozdrawiam slicznie :)

      Usuń