czwartek, 10 września 2015

Sałatka z łososiem i orzechami piniowymi

Wczoraj gofry a więc dziś nieco zdrowiej. Troszkę sałaty, trochę łososia, orzechów, rodzynek , i pomidorków i już mamy np apetyczną kolację . No i co tu dużo mówić bombę wszelkich witamin i kwasów omega3. Do tego sos koperkowy na bazie jogurtu naturalnego i nic tylko wsuwać ;)

Sałatka z łososiem i orzechami piniowymi

- 150g łososia ( upieczonego, uparowanego, ugotowanego - jakiego chcecie)
- pół opakowania mixu sałat
- garść rodzynek
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- garść orzechów piniowych u mnie z Piątnicy
Sos koperkowy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka majonezu
- koperek - świeży lub suszony

Cały myk polega na połączeniu ze sobą wszystkich składników. Sosem polewamy tuż przed podaniem , bezpośrednio na talerz.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz