Pyszna, zdrowa, dietetyczna i prosta. Może stanowić dodatek do obiadu albo samodzielne danie. Ja uwielbiam takie suróweczki sobie podgryzać na kolację. Mogę sobie pozwolić wtedy i wiem , że nie pójdzie w bioderka a żołądek jest czymś smacznym wypełniony.
Surówka z fasolki szparagowej
- 400g fasolki szparagowej
- 3 mięsiste, dość duże pomidory
- prażone ziarna słonecznika i sezamu
- świeże listki bazylii ( do smaku )
- odrobina oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Fasolkę gotujemy al dente- ma być akurat - nie za twarda ani nie za miękka. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki i kroimy w kawałeczki. Liście bazylii siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy oliwę do zawiązania i do smaku i posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika i sezamu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz