wtorek, 25 sierpnia 2015

Piztarta

Dziś pyszna, szybka a nawet bardzo szybka, przekąska. W dodatku tania i niezwykle smaczna. Wpadłam na ten pomysł przypadkiem , kiedy moje dziecię prosiło o pizzę a mi naprawdę nie chciało się robić spodu do niej. Dziecko było zachwycone , ja spokojna i się nie napracowałam.Polecam Wam to danie :)

Piztarta

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 duży pomidor
- kilka pomidorków koktjalowych
- 1 opakowanie małych serków typu mozzarella
- świeża bazylia ( lub suszona), sól, pieprz do smaku

W formie do tarty układamy ciasto francuskie. Jeśli chcecie żeby ciasto po przekrojeniu było grubsze użyjcie 2 płatów ciasta ale takie też jest dobre. Na wierzch układamy pomidora pokrojonego w plasterki i rozsypujemy pomidorki przekrojone na pół. Między pomidorki rozsypujemy mozzarellę i posypujemy bazylią, solą i pieprzem. Zapiekamy w temp. 180( z termoobiegiem) ok 15-20 min.




1 komentarz: