środa, 16 lipca 2014

Makaron z tuńczykiem , marchewką i kukurydzą

Dziś znów lekko , tanio i smacznie no i zdrowo ;) Polecam dziś bardzo szybki i prosty sposób na makaron z tuńczykiem. Nie trzeba włożyć zbyt wiele pracy - robi się go tyle czasu ile wymaga ugotowanie makaronu- a więc, kto głodny i zapracowany  - zapraszam:)

Makaron z tuńczykiem, marchewką i kukurydzą

- 200g makaronu ( jakiegolowiek u mnie wstążeczki)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 duża marchew lub dwie małe
- pół puszki kukurydzy
- kilka pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju


Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ma być ugotowany al dente. Na patelni rozgrzewamy olej. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i czekamy aż troszkę zmięknie. Teraz dodajemy tuńczyka i pomidorki pokrojone na pół lub jeśli są większe to w ćwiartki. Chwilę wszystko razem smazymy, co chwilę mieszając. Jak makaron będzie ugotowany dodajemy go do reszty i dosypujemy kukurydzę. Wszystko mieszamy i jeszcze z minutkę, dwie trzymamy na ogniu. Doprawiamy do smaku.




4 komentarze:

  1. Wypróbowane, pyszne, polecam i gorąco pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę :) Pozdrawiam gorąco i dziękuję za wypróbowanie przepisu :)

      Usuń