Surówka ta często gościła w moim rodzinnym domu. Ja dodałam do niej jeden składnik i też serwuję ja mojej rodzinie tak często jak się da:)
Ulubiona surówka
- 1 główka małej kapusty pekińskiej
- 1 papryka czerwona
- 1 marchewka
- 1 średniej wielkości jabłko
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka octu
- 1łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
Kapustę szatkujemy, paprykę kroimy w cienkie plasterki, jabłko i marchew ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki łączymy. Z cukru, oliwy, octu i soli robimy sos i polewamy nim surówkę. Odstawiamy na co najmniej pół godziny celem połączenia się składników.
Witam
OdpowiedzUsuńSurówki z kapusty pekińskiej, tyle jest z nich przepisów ile Pań domu :)
Smacznie, zdrowo, kolorowo- tak być powinno :)
Pozdrawiam :)