piątek, 28 sierpnia 2020

Błyskawiczna pasta z wędzonej makreli

 Bardzo często jemy to samo na śniadanie tłumacząc się brakiem czasu na przygotowanie czegoś innego. Mam dla Was dziś przepis na pastę, która u mnie na stole gości niezwykle często- robi się ją w 3 minuty , potrzeba do niej tylko 3 składników i coś nowego do posiłku jest.  Jeśli jesteście zapracowani a chcecie zjeść coś bogatego w kwasy Omega 3, wzmacniające odporność polecam wypróbować przepis. Nie wygląda może zbyt zabójczo ale nadrabia smakiem.

Składniki:

- 1 wędzona makrela 

- 2  łyżki oleju lnianego

- suszona pietruszka do smaku

Makrelę obieram ze skóry i porcjuję na mniejsze kawałki. Wkładam do miski i zalewam olejem oraz zasypuję pietruszką. Wszystko razem ugniatam widelcem do uzyskania "papki". Można oczywiście skorzystać z blednera ale to jest wersja dla osób, które się spieszą a widelec zawsze jest pod ręką. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz