niedziela, 6 grudnia 2020

Polskie " caprese"

 Polacy nie gęsi i swoje caprese mają :). Z okazji Mikołajek częstuję Was pyszną przystawką z naszym wspaniałym polskim burakiem. Szczerze mówiąc byłam ciekawa jak to smakuję ale z całego serca Wam polecam . Jeśli nie macie bazylii wersja z majerankiem jest równie smaczna. Polecam Wam spróbować - zwłaszcza jak w ferworze świątecznych przygotowań zostanie Wam kawałeczek buraka :)

Składniki:

- 2 opakowania sera typu mozarella

- 1 mały ugotowany burak

- olej lniany, sól, pieprz, majeranek lub bazylia do smaku


Na początek , ubrana w rękawiczki kroję buraka w plastry. To samo robię z serem. Wszsytsko razem układam naprzemiennie. Polewam oliwą, przyprawiam. Podaję z grzankami lub plastrami bułki paryskiej.





4 komentarze:

  1. Wprawdzie jeszcze nie zdążyłam spróbować, ale z góry zakładam, że będzie pycha:D Suuuper pomysł, coś w sam raz pod moje smaki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do spróbowania i podzielenia się komentarzem. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń