Składniki:
- wędzony pstrąg ( możecie użyć innej wędzonej ryby)
- 3 jajka kurze, ugotowane na twardo
- 2 kiszone ogórki
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, suszony koperek i natka pietruszk do smaku
Rybę staram się dokładnie obrać ze skóry i ości i podzielić na mniejsze kawałki. Jajka rozganiatam widelcem w mieszcze. Dodaję stopniowo rybę i mieszam. W trakcie można dodawać już "mokre" składniki, żeby lepiej się łączyły składniki. Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Lubię jak mi coś chrupie. Zamiast ogórka możecie dodać np selera naciowego, lub surowego ogórka. Na koniec dodaję zioła i przyprawy oraz resztę śmietany i majonezu. Wszystko razem mieszam. Ta pasta jest też idealna do krakresów - wtedy macie przekąskę np. na zabawę sylwestrową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz