Przepis ten znalazłam kiedyś na jednym z rosyjskich blogów. Niestety nie pamiętam na którym więc nie mogę podać źródła. Zainteresował mnie jednak bo takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam a bardzo ją lubię więc...odwazyłam się i takie moje wnioski. Jajecznica jest bardzo wytrawna, z nutką goryczki więc nastepnym razem pominę wódkę ale łososia zostawię :D
Jajecznica po rosyjsku
- 2 jajka
- kieliszek wódki ( 25g)
- 10g wędzonego łososia
- sól, pieprz do smaku
- masło do smażenia
Jajka ubijamy z wódką i kawałeczkami łososia. Doprawiamy do smaku. Smażymy na gorącym maśle do ścięcia się jajek.
Podczas smażenia alkohol się ulotni więc nie musicie się przejmować procentami;).
zjeść taką na śniadanie to niebezpiecznie:D:P
OdpowiedzUsuńna szczęście alkohol się ulatnia ;) Ale co tam- trochę adrenaliny z rana jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;)
UsuńCiekawa jajeczniczka ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie :)
Usuń