środa, 27 listopada 2013

Jajecznica po rosyjsku

Przepis ten znalazłam kiedyś na jednym z rosyjskich blogów. Niestety nie pamiętam na którym więc nie mogę podać źródła. Zainteresował mnie jednak bo takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam a bardzo ją lubię więc...odwazyłam się i takie moje wnioski. Jajecznica jest bardzo wytrawna, z nutką goryczki więc nastepnym razem pominę wódkę ale łososia zostawię :D

Jajecznica po rosyjsku

- 2 jajka
- kieliszek wódki ( 25g)
- 10g wędzonego łososia
- sól, pieprz do smaku
- masło do smażenia

Jajka ubijamy z wódką i kawałeczkami łososia. Doprawiamy do smaku. Smażymy na gorącym maśle do ścięcia się jajek.
Podczas smażenia alkohol się ulotni więc nie musicie się przejmować procentami;).



4 komentarze:

  1. zjeść taką na śniadanie to niebezpiecznie:D:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na szczęście alkohol się ulatnia ;) Ale co tam- trochę adrenaliny z rana jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;)

      Usuń