piątek, 15 listopada 2013

Halibut pod chrzanowo-cytrynową kołederką

Dziś piątek a więc czas na rybkę - u mnie halibutek. Wspaniała morska ryba z wielką ilością OMEGA-3 :) Do tego chrzan , cytryna i świeża kolendra. Zapraszam :)

Halibut pod chrzanowo -cytrynową kołderką

- 200 g halibuta
- 3 łyżeczki cytrynowego chrzanu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy
- garść świeżej natki kolendry

Halibuta myjemy, skrobiemy jeśli trzeba, osuszamy . Posypujemy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy. Na to kładziemy halibuta. Smarujemy go cytrynowych chrzanem a na wierzch posypujemy kolendrą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra-dół ) i pieczemy ok. 20 min.



2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. To wszystko Twoja sprawka - w końcu dzieki Tobie odkryłam halibuta :)

      Usuń