środa, 16 października 2013

Żeberka po amerykańsku

Nie wiem czy mięso to zrobione jest na sposób amerykański ale sposób jego przyrządzenia kojarzy mi się bezsprzecznie właśnie z tym krajem. Wykonanie żeberek jest proste, łatwe, przyjemnie no i szybkie- gdyby nie  pieczenie można by powiedzieć o tym daniu -  fast food :D

Żeberka po "amerykańsku"

- 1 kg żeberek wieprzowych
- majonez
- ketchup
- klasyczna przyprawa do grilla
- żółty ser - ok. 15 dkg

Mięso kroimy na pojedyncze "żebra". Myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do grilla, polewamy solidnie ketchupem , na to kolejną warstwę z majonezu. przykrywamy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170C ( przy termoobiegu- bez termoobiegu 190) i pieczemy dobrą godzinę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz