Pyszna, szybka, miękka i absolutnie nie kłopotliwa potrawa na obiad i nie tylko. Zawsze gdy mam mało czasu tak jak dziś przyrządzam karkóweczkę właśnie w ten sposób.
Karkówka pod pierzynką
- 6 kotletów z karkówki
- 6 plastrów sera żółtego
- 6 łyżeczek majonezu
- przyprawa do karkówki, zioła prowansalskie
Kotlety myjemy osuszamy obsypujemy przyprawą do karkówki. Na każdy kotlet kładziemy łyżeczkę majonezu, rozsmarowujemy , na to plasterek sera i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wszystko wkładamy na godzinkę do piekarnika nagrzanego do 160C ( przy termoobiegu).
Uwielbiam takie proste przepisy, zapisuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam - zawsze się udaje i zawsze się sprawdza ;) Pozdrawiam:)
UsuńSuper przepis, a czy mięsko nie ususzy się zbytnio w piekarniku?
OdpowiedzUsuńNo właśnie nie - majonez sprawi, że mięso jest delikatne i bardzo soczyste :) Pozdrawiam :)
UsuńBędę piekła w takim właśnie wydaniu na Święta karkóweczkę. Myślałam, aby dodać jeszcze podsmażone pieczarki pod warstwę sera.
UsuńMożna i pieczarki i cebulkę i paprykę- ja robię w różnych kombinacjach i wariacjach - to jest podstawowy przepis :)
UsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńPyszne jedzonko, w sam raz dla mnie ;)
Pozdrawiam mile ;)
Zawsze miło mi panią gościć :) Zapraszam i pozdrawiam :)
Usuń