poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kotleciki "krabowe" z orzechami

Zbliża się sylwester wielkimi krokami. Chciałam Wam zaproponować ciekawą przekąskę idealną na tego typu imprezy. Robi się ją szybko, jest delikatna i smaczna. Zapraszam:)

Kotleciki "krabowe" z orzechami

- 250g paluszków krabowych surimi
- 100g zmielonych orzechów włoskich
-100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól pieprz do smaku
- ew. trochę bułki tartej żeby kotleciki się nie kleiły
- tłuszcz do smażenia


Paluszki rozdrabniamy widelcem. Dodajemy orzechy, mąkę , wbijamy jajka i wrzucamy natkę, Mieszamy dokładnie, Jeśli potrzeba dosypujemy bułki tartej. Doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Wystarczy smażyć kilka minut z każdej strony .




2 komentarze:

  1. Już po Świętach, trzeba trochę o siebie zadbać, prosimy o przepisy dietetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma problemu - obiecuję, że od 2 stycznia będzie dużo dietetycznych przepisów :) Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń