środa, 21 maja 2014

Białe żeberka

Żeberka marynowane w jogurcie są bardzo soczyste, mięciutkie a przede wszystkim nie wymagają wiele pracy. Do tego odrobin musztardy, odrobina majonezu, przypraw, ziół  i mamy wspaniały obiadek, przy którym nie napracujemy a efekt będzie naprawdę fantastyczny. Zapraszam:)

Białe żeberka

- 1 kg wieprzowych żeberek
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól., pieprz do smaku
- 1 łyżka ziół prowansalskich

Jogurt, majonez, musztardę  i przyprawy z ziołami mieszamy. Żeberka myjemy , osuszamy i dokładnie obtaczamy w mieszance i wstawiamy na co najmniej dwie godziny do lodówki. Po tym czasie układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 170C ( z temoobiegiem) i pieczemy ok godziny.




2 komentarze: