piątek, 30 maja 2014

Duszona młoda kapustka

Teraz coś dla miłośników warzywek, coś a`la bigosik z młodej kapustki. Pyszne, wspaniałe, szybkie i choć ja dodałam jednak mięsko ( bo jak bez mięska) to bez tego dodatku byłby wspaniały obiadek dla wegetarian.


Duszona młoda kapustka

- 1 główka młodej , białej kapusty
- 2 marchewki średniej wielkości
- 2 kiełbasy ( Wasze ulubione)
- 1  solidna łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- pęczek świeżego koperku

Kapustę myjemy i kroimy w paski. Marchew myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy również w kosteczkę. Masło roztapiamy w głębokiej patelni lub garnku. Jak się roztopi wrzucamy marchewkę , chwilę dusimy a następnie kapustę i kiełbasę. Mieszamy i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku.Na koniec mieszamy wszystko z posiekanym koperkiem.




6 komentarzy:

  1. Smak dzieciństwa! Uwielbiam!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam młodą kapustkę :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Pyyszna, uwielbiam młodą kapustę! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj :)
    Młoda kapusta z koperkiem- pychota, już robiłam i jadłam z apetytem :)
    Smacznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też już dużo robiłam ale te przepisy są już na moim blogu :) Smacznie i wiosennie pozdrawiam tak wspaniałego gościa :)

      Usuń