Teraz coś dla miłośników warzywek, coś a`la bigosik z młodej kapustki. Pyszne, wspaniałe, szybkie i choć ja dodałam jednak mięsko ( bo jak bez mięska) to bez tego dodatku byłby wspaniały obiadek dla wegetarian.
Duszona młoda kapustka
- 1 główka młodej , białej kapusty
- 2 marchewki średniej wielkości
- 2 kiełbasy ( Wasze ulubione)
- 1 solidna łyżka masła
- sól, pieprz do smaku
- pęczek świeżego koperku
Kapustę myjemy i kroimy w paski. Marchew myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy również w kosteczkę. Masło roztapiamy w głębokiej patelni lub garnku. Jak się roztopi wrzucamy marchewkę , chwilę dusimy a następnie kapustę i kiełbasę. Mieszamy i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku.Na koniec mieszamy wszystko z posiekanym koperkiem.
Smak dzieciństwa! Uwielbiam!!!!
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam młodą kapustkę :) Pozdrawiam :)
UsuńPyyszna, uwielbiam młodą kapustę! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJa również - pozdrawiam smacznie :)
UsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńMłoda kapusta z koperkiem- pychota, już robiłam i jadłam z apetytem :)
Smacznie pozdrawiam :)
Ja też już dużo robiłam ale te przepisy są już na moim blogu :) Smacznie i wiosennie pozdrawiam tak wspaniałego gościa :)
Usuń