piątek, 2 maja 2014

Lubczykowy kurczak z grilla

Pyszny kurczaczek, marynowany w jogurcie i lubczyku, grillowany - jest smaczną alternatywą od zwykłej kiełbasy. Nie wymaga wiele pracy a smakuje wybornie.


Lubczykowy kurczak z grilla

- 2 filety z piersi kurczaka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- garść świeżych liści lubczyku ( można zastąpić sporą łyżką suszonego)
- garść szczypiorku
- sól, pieprz do smaku


Mięso myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół - tak aby powstały 4 kotlety, które odrobinę rozbijamy. Nacieramy solą, pieprzem . Zioła tniemy drobno i łączymy z jogurtem. Dokładnie nacieramy powstałą masą mięso i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie wrzucamy na grilla.



2 komentarze: