poniedziałek, 23 września 2013

Kotlet wieprzowy w chipsach

Inna wariacja na temat zwykłego schabowego:)

Kotlet wieprzowy w chipsach ( 4 porcje)

- 4 kotlety schabowe
- mąka
- 2 jajka
- 120g chipsów ( u mnie ziemniaczano-serowe)
- sól, pieprz, zioła prowansalskie


Kotlety myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienko. Jajka rozkłócamy widelcem, dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie. Na osobnym talerzyku rozsypujemy mąkę a na trzecim rozgniatamy drobno chipsy. Panierujemy kotlety najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w chipsach. Rozgrzewamy dobrze tłuszcz na patelni i smażymy na średnim ogniu, żeby nie przypalić chipsów a usmażyć kotlet.



2 komentarze:

  1. Ciekawa panierka :))
    Czaje sie,zeby spróbowac i jakos nie ma okazji :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja musiałam zutylizować chipsy a nie mogę ich zjeść - a że kotletow i tak nie jem...chyba z tego samego powodu co Ty;) Ale próbuj bo ciekawe są:)

      Usuń