Inna wariacja na temat zwykłego schabowego:)
Kotlet wieprzowy w chipsach ( 4 porcje)
- 4 kotlety schabowe
- mąka
- 2 jajka
- 120g chipsów ( u mnie ziemniaczano-serowe)
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Kotlety myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienko. Jajka rozkłócamy widelcem, dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie. Na osobnym talerzyku rozsypujemy mąkę a na trzecim rozgniatamy drobno chipsy. Panierujemy kotlety najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w chipsach. Rozgrzewamy dobrze tłuszcz na patelni i smażymy na średnim ogniu, żeby nie przypalić chipsów a usmażyć kotlet.
Ciekawa panierka :))
OdpowiedzUsuńCzaje sie,zeby spróbowac i jakos nie ma okazji :D
Ja musiałam zutylizować chipsy a nie mogę ich zjeść - a że kotletow i tak nie jem...chyba z tego samego powodu co Ty;) Ale próbuj bo ciekawe są:)
Usuń