środa, 18 września 2013

Placki ziemniaczano-dyniowe

Najprostsze co mi przyszło do głowy z posiadanym puree dyniowym (prócz ciasta) były placki. Placki jak wiadomo są tanie , szybkie i nie wymagające specjalnych umiejętności . W dodatku wielu osobom a już w szczególności moim mężczyznom bardzo smakują. Na obiad więc dziś placki ziemniaczano-dyniowe. Są ciekawe w smaku- polecam.

Placki ziemniaczano - dyniowe

- 8 dużych surowych ziemniaków
- 3-4 łyżki puree z dyni
- 3-4 łyżki mąki kukurydzianej
- sól, gałka muszkatołowa do smaku

Ziemniaki trzemy na tarce o bardzo małych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody i łączymy z pozostałymi składnikami. Smażymy na złoty kolor . Podajemy z gęstym jogurtem greckim lub z kwaśną śmietaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz