Ta wersja obiadu to wspomnienie mojego dzieciństwa - troszkę przeze mnie zmienione;)
Makaron z sosem jogurtowym z truskawkami
- 250 g makaronu ( obojętnie jakiego)
- 0,5 kg truskawek
- 500ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- ew. łyżka lub dwie cukru
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Truskawki, myjemy i kroimy w plasterki. Zalewamy jogurtem i mieszamy. Jeżeli owoce są słodkie - nie potrzeba cukru a jeśli są kwaskowate dodajemy cukier. Makaron po ugotowaniu , zalewamy już na talerzu sosem. Można też posypać listkami świeżej mięty.
pyszny pomysł:) zrobię sobie takie jutro na sniadanie takie:) narobiłaś mi smak:)
OdpowiedzUsuńPomysł nieco stary ale danie pyszne:)
UsuńPycha i tak ładnie podane, skusiłam się dziś w lidlu na truskawki w promocji, więc jutro też zrobię taki makaron :)
OdpowiedzUsuńCieszę się - jest naprawdę smaczny no i co tu dużo mówić - wciąga :D Pozdrawiam serdecznie :)
Usuń