wtorek, 7 maja 2013

Zupa krem ze szparagów

Zupę tą jadłam kiedyś w restauracji - nie mogłam się nią najeść. Smakuje super i jest bardzo prosta w przygotowaniu :) Polecam :)

Zupa krem ze szparagów

- 2 opakowania zielonych szparagów
- ok 3/4 litra rosołu ( najlepiej z poprzedniego dnia ale może być z kostki)
- śmietana bądź gęsty jogurt naturalny typu greckiego


Szparagi myjemy, obieramy , odcinamy zdrewniałe końcówki i tniemy na małe kawałeczki. Wsypujemy wszystko do garnka i zalewamy rosołem, który ma tylko pokryć szparagi. Gotujemy do miękkości i miksujemy. Ja bardzo lubię zupy w których pływają jeszcze kawałeczki warzyw więc nie miksowałam dokładnie. Na wierzch dajemy kleksy ze śmietany lub jogurtu.


Przepis dodaję do akcji : oraz :

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz