Mieszkając w małym miasteczku czasem można zasmakować wielkiego świata zjadając kawałeczek rekina na obiad :) Wystarczy udać się do pobliskiej Biedronki i tam w lodówce znajdziecie mrożone kawałki. Ja kupiłam 3 kawałeczki po 100g. Spróbujcie bo warto :)
Kotlety z rekina w kukurydzianej panierce
- 3 100g kawałeczki z rekina
- 100 g mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- 100 g bułki tartej lub płatków kukurydzianych
- sól, pieprz do smaku
Kotlety myjemy, osuszamy i panierujemy najpierw w mące potem w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem a potem w bułce vel rozkruszonych płatkach kukurydzianych. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Rekin na obiad to jest coś :))) pewnie panierka jest pyszna i chrupka :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Bardzo smaczny :) Pozdrawiam :)
Usuń