Łosoś duszony z warzywami z nutką szafranu
- 200g filetu z łososia
- 1 duża papryka
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- szczypta szafranu
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Łososia kroimy na kawałeczki. Cukinię obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę w paseczki a cebulkę jak chcemy - u mnie kosteczka. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i na gorący wrzucamy cukinię i paprykę. Chwilę smażymy , dodajemy cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę a za moment łososia. Zakrywamy patelnię pokrywką i dusimy przez około 10-15min. Pomidorki kroimy na ćwiartki i wrzucamy do reszty . Znów dusimy około 10min i dodajemy przyprawy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepis dodaję do akcji :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz