Dzień dobry :) Witam Was serdecznie w niedzielę i zapraszam na pyszny obiadek. Roladki schabowe z dodatkiem sera i fasolki szparagowej panierowane w słonych paluszkach i maślance. Super smakują - są o wiele lepsze niż z bułką tartą :)
Pysznie nadziane roladki schabowe panierowane w paluszkach
- 4 kotlety schabowe
- 4 plastry żółtego sera
- 10 g fasolki szparagowej- ugotowanej
- maślanka naturalna
- 50g słonych paluszków
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kotlety myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy je solą i pieprzem z każdej strony . Na każdy kawałek nakładamy plasterek sera i troszkę ugotowanej wcześniej fasolki. Zawijamy każdy kotlet w roladkę - można sobie pomóc wykałaczkami, maczamy w maślance a potem w rozbitych tłuczkiem do ziemniaków paluszkach. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor:)
Panierka ciekawa,ale ten farsz jeszcze lepszy.Ten ser tak wypływa mmmm :)
OdpowiedzUsuńHahaa tu masz jeszcze lepsze zdjęcie :) Buźka :*
UsuńDzien dobry ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie i poczęstunek :) było smacznie:)
Wiosennie, słonecznie pozdrawiam :)
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :)
UsuńBardzo ciekawe przepisy tu u ciebie widzę. pozdrawiam serdecznie-;))
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie i zapraszam do wypróbowania :) Pozdrawiam pięknie :)
UsuńOlcia, wygląda to smakowicie :))) panierkę mam już wyprobowaną, bo gdy byłam w stanach i nie było tradycyjnej bułki tartej, zastąpiłam ją roztrzaskanymi paluszkami :))) pycha!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Dziękuję Ci bardzo- jest pyszna :) Pozdrawiam :)
Usuń