Bardzo lubię suszone pomidorki ale nie zawsze można je u mnie w miasteczku dostać bez dodatków. Postanowiłam więc zrobic je sama w domu. Wyszły pyszne a w dodatku ten super zapach pomidorów rozchodzący się po całym domu...troszkę lata w zimową wiosnę :)
Suszone pomidorki
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz, bazylia, oliwa
Pomidory myjemy i każdy z nich kroimy na pół. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu. Pomidorki skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem oraz bazylią i wkładamy do zimnego piekarnika. Zamykamy drzwiczki- nastawiamy temp.( przy termoobiegu) 75-80C i "pieczemy" 70 minut po czym wyłączamy piekarnik i zostawiamy do ostudzenia.
wyglądają bardzo smakowicie
OdpowiedzUsuńDzięki :)Najważniejsze, że smakują :)
Usuń