wtorek, 19 marca 2013

Domowy sos chrzanowy

Święta wielkanocne kojarzą mi się z między innymi z chrzanem. Całkiem niedawno odkryłam, że chrzan jest fantastyczną przyprawą i teraz bawię się smakiem używając właśnie tego aromatycznego i jakże zdrowego korzenia ;)  Dziś przedstawiam Wam przepis na pyszny i aromatyczny domowy sos chrzanowy.


Domowy sos chrzanowy

- 1 łyżka jogurtu naturalnego
-  2 łyżeczki chrzanu
-  3 łyżki majonezu
-  1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
-  sól, pieprz do smaku

Wszystko należy dobrze wymieszać . Nie może być wyczuwalny cukier - należy więc długo mieszać, żeby wszystko dokładnie się połączyło. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 15 minut celem przegryzienia się składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz