Przepis na tę sałatkę przyszedł w momencie jak zabierałam się do zrobienia zwykłej sałatki jarzynowej :) Ta jest o wiele lepsza i smaczniejsza :)
Pochrzaniona sałatka kukurydziano-jajeczna
- 2 puszki kukurydzy
- 1 mała puszka groszku
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 2 płaty papryki konserwowej
- 5 jajek
- 1 jabłko
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka cukru
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Seler naciowy myjemy, obieramy ze skórki i również kroimy w małą kosteczkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zawartość wszystkich puszek, osączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Łączymy z jajkiem , jabłkiem i selerem. Dodajemy musztardę, chrzan, cukier majonez- doprawiamy do smaku solą i pieprzem :)
smakowicie wygląda, bardzo ciekawe połączenia:)
OdpowiedzUsuńDziękuję- bardzo smaczna jest :)Lubię eksperymentować :)
Usuńsuper, wyglada pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
Usuń